Tea Stamhuis

Tea Stamhuis (Haren, 1996) begon al op vijfjarige leeftijd met pianolessen van Marieke Lantman. Met vijftien jaar dirigeerde ze voor het eerst.

Na het behalen van haar Gymnasiumdiploma werd Tea in 2013 op zestienjarige leeftijd toegelaten tot de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium met als instrument Klassiek Piano, waarin ze les krijgt van Anastasia Goldberg. Al vroeg tijdens deze studie bleek haar uitzonderlijke aanleg voor muziektheorie, en sinds haar derde studiejaar volgt zij met speciale toestemming extra vakken in Harmonieleer van Theo Jellema en Meerstemmige Gehoorvorming met de opleiding HaFaBra-Directie van Leendert Runia.

Tijdens de opleiding Docent Muziek kwam ook haar passie voor dirigeren en arrangeren naar voren. Op haar afsluitingsexamen voor de vakken Slagtechniek/Ensembleleiding van Louis Buskens en Arrangeren van Peter Stam behaalde zij respectievelijk een 8 en een 9. Vanaf haar vierde jaar volgt zij lessen met de opleiding Dirigent Harmonie/Fanfare/Brassband van Tijmen Botma en Klaas van der Woude.

Tea is sinds 2014 als vaste pianist verbonden aan De Koningsband, een band bestaande uit verstandelijk beperkte jongeren. Hiernaast begeleidt ze met enige regelmaat tijdens kerkdiensten en wordt ze geregeld gevraagd te spelen bij speciale gelegenheden.

Vanaf 2012 werkt Tea projectmatig als dirigent. Sinds 2017 is ze vaste dirigent van Interkerkelijk Gospelkoor Cornerstone te Groningen, eerder heeft ze voor het koor van studentenvereniging Ichthus Groningen gestaan. Tea is een veelgevraagd dirigent en artistiek leider van koren en ensembles. Koorleden omschrijven haar als gedreven en uitstraling hebbend.

Verder is Tea docent Muziektheorie & Arrangeren voor School bij de opleiding Vakspecialist Muziek. Voor deze cursus heeft zij ook het cursusmateriaal ontworpen. Ook geeft zij (bij)lessen in muziek en muziektheorie aan middelbare scholieren, (aankomende) conservatoriumstudenten en andere geïnteresseerden.

Tea’s visie, zowel als dirigent als als docent, is mensen samenbrengen met muziek, samen naar een muzikale beleving leiden en de boodschap van de muziek te ervaren.

 

“Eigenlijk vind ik het Engelse woord conductor mooier dan het woord dirigent. Het Latijnse dirigere wordt vertaald met aanwijzen; conducere met samen leiden. Als dirigent wil ik niet iemand zijn die aanwijzingen geeft, maar juist diegene die mensen samen leidt”

 

 


Webdesign door: Optosite

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.